Ziek enzo…

Ik zit in de wachtru­imte van een privé klin­iek in Den­pasar. Niet schrikken, met mij is alles goed. Met de vad­er van Lieke iets min­der. Diens arm is uit de kom. Hij belandde in een forse golf tij­dens het zwem­men in de zee. Over een half uur wordt de arm terug gezet. Of onder plaat­selijke ver­dov­ing, of onder algehele.

Ik zelf ben nog aan het bijkomen van een gemene griep die me maandag eind van de dag velde. Gis­teren de hele dag in bed gele­gen, spier­pi­jn, koorts, hoofd­pi­jn, dat soort din­gen. Van­daag weer op de been. Heb de hele dag een beet­je liggen zon­nen, gez­wom­men, mijn eetlust komt langza­am terug. Er zijn slechtere plekken om ziek te zijn.

Het zit in de lucht, want Cintha, het zus­je van Lieke had gis­teren last van een voed­selvergiftig­ing en Lieke’s oom Wim had van­daag het­zelfde. Gezel­lig, al met al.

Ondanks alles is het fijn om weer op Bali te zijn. Het bli­jft een prachtig eiland. Het strand, de zon, de mensen en het eten verzacht­en de pijn aanzienlijk.

Published by

Kars Alfrink

Kars is a designer, researcher and educator focused on emerging technologies, social progress and the built environment.